logo

گفت و گو با جواد حاج محمدی مسئول واحد مخابرات منطقه:

طرح اف تی تی اچ منطقه بزودی به بهره برداری می رسد

12 آذر 1403
با توجه به نیاز کارخانه‌ها، منازل مسکونی و انباری های منطقه پروژه بسیار مهم اجرای فیبر نوری در سرتاسر منطقه در دستور کار سازمان عمران کرمان قرار گرفت و کار اجرای آن به طول 60 هزار متر دو سال پیش آغاز شد. به گزارش روابط عمومی منطقه این پروژه سال گذشته به پایان رسید و هم اکنون منتظر مجوزهای مخابرات برای اتصال به شبکه سراسری است. در مورد این پروژه و وضعیت مخابرات منطقه گفت وگویی با جواد حاج محمدی مسئول واحد مخابرات منطقه انجام دادیم. او 28 سال سابقه کار در مخابرات منطقه دارد و متولد سال 1355 است. وی دو فرزند دختر دارد و یکی از باسابقه ترین پرسنل منطقه است.
مخابرات منطقه چه سالی تاسیس شد؟
مخابرات منطقه ویژه جز اولین مراکز پیشرفته در سطح مناطق ویژه بود و در سال  ۱۳۷۶  و با اجرای بیش از 70 هزار متر کابل مسی و شبکه کانال سازی به متراژ شش هزار متر با اجرای فیبر نوری اختصاصی از مخابرات شهرستان تا منطقه ویژه به متراژ 14 هزار متر و نصب دستگاه کارین با ظرفیت دو هزار و ظرفیت ارتباط همزمان ۶۰ خروجی و ورودی اجرا گردید و شروع به کار کرد.
پس با اجرای این طرح مخابرات منطقه با سیستم کابلی به بهره برداری رسید. چه شد که به فکر تغییر سیستم و اجرای پروژه فیبر نوری افتادید؟
با توجه به پیشرفت علم و تکنولوژی به ویژه در زمینه ارتباطات مدیران محترم سازمان عمران و منطقه ویژه را بر آن داشت تا جهت به روز رسانی، زیرساخت‌های لازم را فراهم کنند که از این رو طرح F.F.T.H منطقه ویژه بر بستر فیبر نوری تا درب کارخانجات – انبارها -مسکونی را اجرا نمایند. در این طرح شبکه فیبر نوری جایگزین سیم مسی شده و امکان اتصال منازل، کارخانه ها و انبارها به شبکه فیبر نوری فراهم می شود که این طرح مقدمه ایجاد خانه هوشمند و در آینده شهر هوشمند خواهد بود که محدودیت سرعت دسترسی به پهنای باند بالا را مرتفع خواهد کرد.
کمی بیشتر در مورد طرح اف تی تی اچ توضیح می دهید؟
سیستم اف تی تی اچ به معنای انتقال فیبر نوری تا مبدا می باشد و یک سیستم ارتباطات برای اتصال اینترنت و خدمات تلفن و تلویزیون به خانه ها، شرکتها، کارخانه ها و ... است. در این سیستم، فیبر نوری از مرکز تلفن یا مرکز ارتباطات تا مبدا کشیده می شود، که این امر امکان ارائه سرعت بالا و پایداری برای اتصال اینترنت فراهم می کند. سیستم اف تی تی اچ به عنوان یک فناوری پیشرفته و مدرن شناخته می شود که از سرعت بالا، پهنای باند بزرگ، کیفیت بالا و پایداری برای اتصال اینترنت بهره می برد. این سیستم به عنوان جایگزینی برای سیستم های دی اس ال و کابلی مورد توجه قرار گرفته است و بهبود قابل توجهی در سرعت و کیفیت ارائه خدمات اینترنت داشته است. از مزایای سیستم اف تی تی اچ می توان به سرعت بالا، پایداری، کیفیت تصویر و صدا بالا، پهنای باند بزرگ، امنیت بالا و قابلیت ارائه خدمات تلفن و تلویزیون نیز اشاره کرد. این سیستم به عنوان یک فناوری آینده محسوب می شود که بهبود قابل توجهی در ارائه خدمات اینترنت و ارتباطات به کاربران عادی و شرکت ها ارائه می دهد.
اجرای این طرح کی آغاز شد؟
این طرح با عنایت خداوند متعال و همت مدیران محترم در نیمه دوم سال ۱۴۰۱ کلید خورد و با اجرای بیش از ۶۰ هزار متر میکروفیبر، ۶۰ هزار متر میکروداکت، نصب ۱۷۰ عدد FAT  و  ۶ عدد ODC در کلیه بخش‌های منطقه ویژه و نصب دستگاه مرکزی در مرکز مخابرات منطقه در سال 1403 به اتمام رسیده است.
با توجه به اتمام طرح چه زمانی به بهره برداری می رسد؟
 در حال حاضر نیز جهت ارتباط مخابرات نیازمند یک تفاهم نامه بین منطقه ویژه و مخابرات می‌باشد که بتوانیم  uplinkمورد نیاز منطقه را جهت سرویس‌های   voice – mpls - sia trunkبر بستر طرح فوق راه اندازی نماییم. این موضوع از سوی مدیران منطقه در حال پیگیری است و بزودی به بهره برداری خواهد رسید.
 ضمناً طرح فوق یکی از بروزترین سرویس‌های حال حاضر می‌باشد که به صورت نامحدود و با بهترین کیفیت به مشترکین محترم واگذار نماییم.
در پایان اگر صحبتی مانده بفرمایید؟
جا دارد از مسئولان سازمان عمران و منطقه تشکر ویژه ای داشته باشم که در سال های اخیر به فکر به روز رسانی زیرساخت ها بوده اند و پروژه هایی مثل این را در سطح منطقه اجرا کرده اند. موضوع بعد اینکه در چند سال اخیر مدیران به فکر مسکن و معیشت پرسنل بودن و همین موضوع باعث دلگرمی زیادی بین ما شده و امیدوارم خداوند به زندگی آنها خیر و برکت بدهد.

ثبت نظر جدید

نظرات کاربران ( 0 نظر )