logo

طرحی دانش بنیان و زیست محیطی

14 مرداد 1402

رسول عباسلو یکی از جوانان بومی شهرستان سیرجان، قرار است بزودی کارخانه‌ای در صنعت بازیافت لاستیک‌های فرسوده در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان راه‌اندازی کند. او نماینده شرکت بازرگانی ابتکار صنعت سمنگان و از سال 91 مجری طرح بازیافت لاستیک های فرسوده بوده است. روابط عمومی منطقه با این کارآفرین خوش آتیه گفت و گویی انجام داده که در ادامه می‌آید.

با تشکر از شما، در مورد کاری که از سال 91 در سیرجان انجام می‌دادید کمی توضیح می‌دهید؟

با سلام و تشکر از شما. من از سال 1391 در صنعت بازیافت لاستیک های فرسوده مشغول به فعالیت هستم و در کارگاه شخصی خودم در شهرک صنعتی بازیافت لاستیک های فرسوده تریلی را تا مرحله خردایش و تولید چپس و گرانول 5-1 میل با تجهیزات مربوط که در اختیار داشتم انجام می دادم و همچنین در کنار کار تولید، فروش محصول اولیه لاستیک فرسوده به کشورهای پاکستان شهر کویته و بصره عراق داشته ام.    
توضیحاتی پیرامون فعالیتی که قصد دارید در منطقه انجام دهید بفرمایید؟

در صنعت بازیافت لاستیک فعالیت‌ها گسترده است و می‌توان محصولات نهایی متعددی تولید کرد. از یک طرف با در نظر گرفتن محیط مناسبی که در منطقه ویژه اقتصادی سیرجان خریداری کرده‌ایم و متراژ مناسب این مکان و انرژی کافی برای اجرای طرح که در منطقه در اختیار داریم و از طرف دیگر در مورد بازار هدف بدلیل تجاری بودن طرح و اینکه برای پیشبرد طرح بخشی از تجهیزات از خارج فراهم می شود می توان با همکاری منطقه و گمرک سیرجان سریعتر به اهداف طرح رسید. ما قصد راه‌اندازی خط تولید دانش بنیان با ظرفیت 10 تن در هر شیفت کاری 8 ساعته داریم که امید است در منطقه بتوانیم فازهای بعدی طرح را نیز اجرا کنیم.

در مورد دانش بنیان طرح توضیح دهید؟    
در مورد دانش بنیان باید عرض کنم با توجه به اینکه این طرح نوآورانه و زیست محیطی و دانش محور است دارای پیچیدگی فنی بوده که باید تحقیقات برای بهتر شدن اجرای طرح انجام گرفت که بتوانیم خروجی کارخانه هم از لحاظ کیفی و کمی سازماندهی کنیم. این کار نیاز به تحقیق و توسعه هدفمند توسط یک تیم فنی و دانش بنیان است که می‌توان با دخالت کار گروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت‌های دانش بنیان پیش ببریم.  
 از این طرح به عنوان طرح زیست محیطی نام بردید در این مورد کمی توضیح دهید؟
اصلی‌ترین هدف طرح بازیافت لاستیک های فرسوده دوست‌دار محیط زیست و کمک در پاکسازی سطح شهر و معادن و هوا است. لاستیک فرسوده نوعی خطر زیست محیطی و تجزیه ناپذیر است که باعث ایجاد مشکلات عدیده زیست محیطی شده است که برای خنثی نمودن این خطر زیست محیطی نیاز به توجه ویژه و تکنولوژی با رعایت تمام نکات و قواعد زیست محیطی برای بازیافت آن است.
 شرکت با چه سرمایه ای و چه زمانی افتتاح می شود؟  
صنعت بازیافت متاسفانه در کشور مورد حمایت قرار نگرفته و مورد استقبال ویژه قرار ندارد، به همین دلیل تجهیزات مربوط به بازیافت در ایران به خوبی شناخته نشده و سازنده‌ها و طراحان خاصی ندارد. به همین دلیل نیاز است بخشی از تجهیزات از خارج فراهم شود و با پیش بینی و احتمالاتی که مورد بررسی قرار داده‌ایم برای شروع طرح سرمایه 200000 دلاری نیاز است و شروع فعالیت در حال حاضر بخشی از خردایش لاستیک انجام گرفته که می توان به زودی بعد از راه اندازی فاز اول خردایش افتتاحیه برگزار شود.

تعداد کارآفرینی که د راین طرح انجام می‌شود چقدر است؟

کارآفرینی که برای این طرح پیش بینی کردیم بعد از راه اندازی فاز اول طرح به طور کامل یعنی بازیافت لاستیک تریلی و سواری باید اجرای طرح بصورت شیفت 8 ساعته پیش برود که در هر شیفت 5 نفره 4 نفر بصورت اپراتور تولید و یک نفر تعمیرات شیفت جمعا 20 نفر بصورت مستقیم و 5 نفر بصورت غیر مستقیم مشغول به کار می‌شوند. این پنج نفر کسانی هستند که لاستیک‌ها را جمع‌آوری می‌کنند و درب کارخانه تحویل می‌دهند.

 صادرات کالا به دیگر کشورها هم دارید و حوزه فعالیت شرکت بیشتر در کدام منطقه است؟

قبل از اینکه بازیافت لاستیک مورد اهمیت قرار بگیرد لاستیک‌های فرسوده سالم جهت بازیافت در کارخانه‌های خارجی به کشورهای پاکستان و عراق صادر می‌شد که این عمل با اعتراض کارآفرینان داخلی روبه رو شد و با تدابیری که در این خصوص گرفته شد این صادرات باید به صورت فرآوری صادر شوند. در همین رابطه چیپس لاستیک و گرانول لاستیک قابلیت تجاری خوبی دارد که می توان محصولات تولیدی کارخانه را با توجه به تجربه و ارتباطاتی که با کشور‌های پاکستان و عراق داشته ام صادر کرد. حوزه فعالیت شرکت در دو محل پیش بینی شده انجام می‌گیرد بخشی در سوله‌های تولید در منطقه و بخشی هم در محل محصول اولیه انجام گیرد.

قرار است در فاز بعدی چه کار هایی انجام گیرد؟

از آنجایی که فعالیت در زمینه بازیافت لاستیک گسترده است قصد داریم بازیافت لاستیک‌های OTR  ماشین آلات معدنی (لودر و دامپتراک) با توجه به معادنی و ماشین آلات که در شهرستان می باشد برای اولین بار در کشور انجام بدهیم. باتوجه به ظرفیت تولید بالایی که در نظر گرفته ایم بتوانیم محصولات نهایی بیشتری حاصل از بازیافت تولید کنیم و کمک بیشتری به محیط زیست در خصوص دفن و آتش زدن لاستیک ها انجام دهیم و موجب اشغالزایی بیشتری در شهرستان بشویم.      
مشکلاتی که می تواند در اجرای این طرح با آن مواجه شوید چیست؟ 
مهمترین مشکل در اجرای این طرح مداخلات افراد سودجو که لاستیک ها را به بهانه مختلف خریداری می‌کنند و آتش می زنند و مشکل بعدی که پیش بینی کردیم استهلاک تجهیزات و سومین مشکل نیاز به حجم سرمایه بالا در فازهای بعدی طرح است که باید از حمایت های مالی بهره مند شویم.      
چه درخواستی از مدیران و مسئولان شهرستان دارید؟ 
ریسک این طرح نوآورانه که برای اولین بار در شهرستان و در مورد لاستیک های OTR برای اولین بار در کشور با ظرفیت بالا می خواهد انجام گیرد بالاست و درخواستی که از مسئولان و مدیران داریم با توجه به حجم سرمایه زیاد حدود 1 میلیون دلار و اشتغالزایی که انجام می دهیم انتظار داریم که از لحاظ مالی و تسهیلات و چه از لحاظ تامین محصول اولیه حمایت کنند که این مسئولیت اجتماعی که خدمت بزرگی برای شهرستان است که متولی این طرح محیط زیست و شرکت ابتکار صنعت سمنگان است به نحو احسن اجرا شود. 
اگر صحبتی مانده بفرمایید ؟   
زمانی شهری و کشوری زیباتر و آبادتر می شود که تحریم ها را بهانه تورم و اقتصاد ضعیف قرار ندهیم و سرمایه گذاری سرمایه داران در بخش کار آفرینی و اشتغالزایی که نوعی مسئولیت اجتماعی است انجام گیرد و این گونه می شود که حمایت از تولید ملی و اقتصاد مقاومتی محقق می شود.

ثبت نظر جدید

نظرات کاربران ( 0 نظر )